BlogNovinky

Folimanka znovu přivítá Balvínovu Coach Clinic 

Už tuto sobotu se do haly USK na pražské Folimance sjedou trenéři na další ročník úspěšné vzdělávací akce Coach Clinic neboli “Den s Ondrou Balvínem”.

Reprezentační pivot Balvín i letos přizval uznávané odborníky, kteří budou přednášet, ale také prakticky ukazovat herní prvky a v neposlední řadě diskutovat s účastníky. Trenéři se mohou na akci (jež v sobotu začíná v 9:30) ZDE registrovat až do čtvrtečního večera. Vstup je zdarma.

A jaké trenérské veličiny se budou dělit o své zkušenosti? Předně to bude bývalý španělský reprezentant a kouč Bilbaa Alex Mumbrú. Dále se představí rovněž Španěl – uznávaný kondiční trenér Roberto Molina, s nímž na své fyzické připravenosti (přes léto) právě Balvín spolupracuje. Jako posledního trenéra uslyší účastníci opavského Petra Czudka, jehož netřeba více představovat. Speciálním hostem celé akce bude herec Ivan Trojan, jenž má k basketbalu, jak známo, velmi blízko.

V loňském ročníku předával své zkušenosti reprezentační trenér Ginzburg
Foto: Milan Stehura
V loňském ročníku předával své zkušenosti reprezentační trenér Ginzburg
Foto: Milan Stehura

“Neprobádané území” pivotů

Samotný Ondřej Balvín k dalšímu ročníku Coach Clinic uvedl: „To, že tu máme další ročník, znamená, že ten projekt funguje, má hlavu a patu a je o něj zájem. Z mé vlastní zkušenosti vím, že území pivotů mezi trenéry v Česku není zase tolik probádané území. Trenéři mají zájem se vzdělávat, což je důležité. Álex Mumbrú je trenér, který mi nejvíc pomohl se hrou v low postu. Ukazuje to, že hráčům rozumí. Roberto je můj osobní kondiční trenér přes léto, jehož si velmi vážím. Čouda zase z pozice (bývalého) rozehrávače přesně ví, jak se spolupracuje s pivoty. Tento rok to ukázal s Markussonem, který byl hvězdou ligy. Opavští rozehrávači od trenéra totiž přesně věděli, jak se Švédem spolupracovat.”

 „Chtěla bych dát velký kredit Ondrovi, že po náročné sezoně v Japonsku a navíc před reprezentační kvalifikací, dokáže znovu pořádat kliniku pro rozvoj českých trenérů. Je skvělé, že takovou akci zaštiťuje svým jménem a podporuje ji i finančně. Oceňuji navíc i to, že Ondra nezapomněl, kde nastartoval svou kariéru a Česku to vrací,” řekla marketingová manažerka Ondřeje Balvína a hlavní organizátorka Coach Clinic Aneta Flusková